Ива Кавданска

От дете искам да се занимавам с йога, но започнах да практикувам едва преди десетина години. Веднага усетих тонизиращия и енергизиращ ефект върху тялото. Със задълбочаване на заниманията открих как йога бързо ме разтоварва от стреса на интензивното ежедневие, подобрява концентрацията и осигурява нужната енергия да се справям с множеството отговорности от различните ми сфери на активност. Най-благоприятният ефект, който наблюдавам е балансът върху ума, емоциите и тялото – има много практики, с които да се освободим от натрупани, ненужни емоции и тревожни мисли.

Древните йога техники са мощно средство за себепознание и развитие, преживявайки по-дълбоко осъзнаване на нашата същност. Прилагани ежедневно витализират тялото и поддържат духа, дават нужната цялост на нашата личност.

Това ме привлече да ги направя част от моето ежедневие и ме вдъхнови да намеря начин как да го предам и на другите.

Понастоящем се обучавам в йога науки към Йога Академия на Северна Америка, Кливлънд САЩ. Паралелно с това изучавам транзакционен анализ – съвременна психологическа концепция за себе-изследване, личностна промяна и развитие. Намирам множество паралели с йога философията и се интересувам от комбинирания им подход за поддържане и подобряване на психичното и физическото здраве.

За мен йога е начин да живеем осъзнато, активно и удовлетворяващо.