Промивка на носа – Джала нети

jalla-neti-3Есента настъпи, а с нея и сезона на простудите, хремите и кашлиците. Йога предлага един чудесен метод както за превенция, така и за облекчаване на запушен нос, синузит.

Посредством пречистването на носа със солен разтвор – Джала нети се премахва слузта и замърсяванията от носните пътища и синуси­те, като позволява на въздуха да протича безпрепятствено през тях.  Предотвратяват се и се лекуват  болести по дихателните пътища като астма, пневмония бронхит и белодробна туберкулоза. Помага за облекчаване на алергии, простуди и синузит; както и главоболие.

Един зъболекар редовно изпраща пациентите си в йога студиото като ги съветва да правят пречистване на синусните канали за изчистване на слузта.

Пречистването на носа с хладка солена вода успешно се въвежда в много от клиниките по респираторни заболявания.

За пречистването на носа се използва специален съд , който може да бъде пластмасов, метален, керамичен. Чувала съм, че такова съдче има в раницата на всеки войник от немската армия. Останах приятно изненадана, когато бях в САЩ, и открих три модела Нети Лота съдчета в най-обикновените им аптеки.

Джала нети стимулира различните нервни окончания в носа, като по този начин активизира дейността на мозъка и цялостното здраве на индивида. Постига се ба­ланс между дясната и лявата ноздра и съответно между лявото и дясно полукълбо, което води до състояние на хармония и баланс в цялото тяло и системите, управляващи кръвообращението и храносмилането.

Можете да усвоите теоретично и практически  техниката на изчистване на носа с хладка солена вода на специалния ни курс.

Практиката е много лесна, отнема само две – три минутки. Има няколко детайла, които са важни и е добре да се научат с опитен йога учител. В случай, че се колебаете или имате съпротива да пристъпите към процедурата сами, елате в четвърък (27 октомври) от 19:30 до 20:30 в ИНсайд студио.  Ще се уверите колко бързо ще усвоите пречистването, какво облекчение, лекота и чистота ще почувствате на момента.

Цена  на курса – 15 лв.

В студиото можете да си купите специална каничка за процедурата – Нети Лота на цена 12 лв.

Записване на е-мейл: temsta@abv.bg

 

Повече за Джала нети прочетете тук.